• 01
  • 02
/ 02

Foto

271
272
273
Omgeving204

Sanitair

Het sanitair is door ons zelf gemaakt in een grote “Pipowagen”. Wij wilden een eyecatcher met een warme uitstraling, dit is volgens ons aardig gelukt. Het sanitair is een knusse verwarmde ruimte en is voorzien van:

⁃ 4 douches zonder munten
⁃ 6 wc's (inclusief ) toiletpapier
⁃ 4 wastafels met warm en koud water
2 was cabines met warm en koud water
⁃ 2 urinoirsEr is een overdekte afwasgelegenheid met 2 wasbakken. Aan de achterkant van de wagen is een overdekte stortplaats voor het chemisch toilet. Op de foto's kunt u zien hoe de wagen een uniek exemplaar is geworden. Het sanitair wordt elke dag met zorg door ons schoongemaakt. Verder kunt u tegen vergoeding gebruik maken van een wasmachine, hiervoor is een aparte ruimte met tevens 2 spoelbakken voor uw handwas. Voor het drogen van de was is er een centrifuge en een droogmolen aanwezig.

Afdrukken E-mail

Omgeving

Boven-Leeuwen is een klein dorpje, gelegen in het Land van Maas en Waal. De camping ligt slechts 500 meter van de dijk, direct aan de Waal, met de prachtige uiterwaarden. In Maas en Waal kun je diverse fiets routes volgen waarbij u al het moois kunt aanschouwen zoals; fietsen over de slingerende dijken, langs de fruitboomgaarden of lekker op een bankje naar de scheepvaart kijken. De camping bevindt zich tussen knooppunt 87 en 88.

De twee naastgelegen dorpen zijn Beneden-Leeuwen en Druten. Hier kunt u gezellig winkelen en er zijn diverse grote supermarkten. Tiel ligt op zo'n 8 kilometer afstand en is met de fiets goed te bereiken via het voet-/fietsveer in Wamel. Ook de stad Nijmegen is de moeite waard om te bezoeken, ligt op 25 kilometer afstand van de camping en is per openbaar vervoer (of fiets) prima te bereiken. De bushalte ligt 500 meter van het campingterrein.

Er zijn diverse fiets en voetveren om de waal of maas over te varen van:
Druten naar Dodewaard  |  Wamel naar Tiel  |  Heerewaarden naar Varik  |  Batenburg naar Demen
Appeltern naar Megen  |  Alphen naar Oijen  |  Ravenstein naar Niftrik  |  Beuningen naar Slijk-Ewijk

Verder zijn in de buurt van de camping:
De tuinen van Appeltern, Streekhistorisch museum in Beneden Leeuwen, Stoomgemaal De Tuut in Appeltern,
Vrije markt (snuffelmarkt) Wamel en Tiel, Kasteel Hernen, Uiterwaarden met diverse struin routes.

Supermarkten in de buurt:
Lidl, Jumbo, Aldi, AH, Plus.

In ons dorp is verder:
Bistro de Bolle, IJssallon dijk van een ijsje, cafetaria Op de hoek, Rijksmonument Huis te Leeuwen, Katholieke en Protestantse kerk en Leefpark Groenewoud met de prachtige Wiel.

Jeu de Boules toernooi 1e zaterdag van juni, klik voor meer info op de onderstaande link.
Le Moulin - Jeu de Boules - Boven Leeuwen

In de buurt / links

De tuinen van Appeltern, Streekhistorisch museum, Stoomgemaal De Tuut in AppelternVrije markt (snuffelmarkt) Wamel
Vrije markt Tiel Kasteel Hernen,  Struinen door de uiterwaardenRivierenland pontjes info
Struinen in de uiterwaardenBeneden-LeeuwenDrutenTielNijmegenBatenburgBuren
Ravenstein.

Markten in de buurt

Boven-Leeuwen woensdagochtend
Beneden-Leeuwen vrijdagochtend
Druten vrijdagmiddag
Tiel zaterdag
Nijmegen maandag / zaterdag
Den Bosch donderdag 9.00/13.00 uur

Fietsenzaak voor reparaties of verhuur

Romijnders te Beneden Leeuwen.

Afdrukken E-mail

De Camping

Het campingterrein ligt achter onze woning en zo'n 500 meter van de Waalbandijk en uiterwaarden, in het dorp Boven Leeuwen. De winkels in Beneden Leeuwen is op nog géén 10 minuten afstand fietsen. De camping heeft 23 ruime verharde plaatsen afgebakend met beukenhaagjes, alle zijn voorzien van 6 ampère stroom. Op de plaatsen zijn tevens verharde stroken voor caravan of camper, zodat u altijd waterpas staat. Het grasveld is gelegen op zandgrond en heeft een goede afwatering. De camping is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn aangezien het sanitair in een wagen is en u een paar trede op moet stappen om binnen te komen.

Voor fietsers is er een mooi trekkersveldje dichtbij de sanitaire voorzieningen en bij de recreatieruimte met overdekt terras en er is een groot trekkersveld waar je heerlijk rustig kunt staan.

De camping is autovrij en auto's worden geparkeerd op het verharde parkeerterrein aangrenzend aan de camping. Er staan karretjes die u kunt gebruiken om bijvoorbeeld boodschappen naar uw kampeerplaats te brengen. 
 Er is een mooie recreatieruimte met een biljart, dartbord, diverse spelletjes en leesboeken waar u gebruik van kunt maken. Tevens is er een terrasje, waar u gezellig kunt zitten onder het genot van een drankje. Het is ook mogelijk om onze volledig ingerichte ruime “Pipowagen” te huren met een 2 persoons bedstee, zodat u ook zonder kampeermiddel bij ons kunt overnachten. De pipo wagen is uitgerust met een zitgedeelte (bank en 2 relaxstoelen) eettafel met 4 stoeltjes, keukenblok met 4 pits gasstel, koelkast, keukengerei, waterkoker, koffiezetter, caravan wc en bedstee (140x200).

Op de camping is een overdekte fietsenstalling met voldoende oplaadpunten voor de elektrische fietsen. Ook is er een jeu de boules baan, vergeet dus niet om de jeu de boules ballen mee te nemen. Op de gehele camping is gratis wifi. Op de verharde plateaus kunt u een kleed leggen (geen plastic), op het gras mogen geen kleden worden gelegd. Om het uitzicht van medekampeerders niet te beperken en om een goede doorgang te hebben voor de hulpdiensten zijn luifels aan de voortent niet toegestaan. Wij reserveren geen plaatsnummers maar het is wel mogelijk om een voorkeursplaats aan te geven, daar houden wij dan zoveel mogelijk rekening mee, het is echter geen garantie.

Campers zijn toegestaan echter tot 3500 kg en max. 7 meter, verder zijn er geen faciliteiten voor campers. Het is niet toegestaan om met de camper op en neer te rijden. Bij slecht weer laten wij geen campers op het veld toe. Er is eventueel een verharde plaats waar 2 campers kunnen staan.

Afdrukken E-mail

Camping den Hoogenberg
Molenstraat 14 - 6657 BW Boven Leeuwen
E: info@campingdenhoogenberg.nl
T: +31 487 596 533 | M: +316 531 086 76