• 01
  • 02
/ 02

Sanitair

Het sanitair is bij ons niet in een gebouw of unit maar in een grote wagen. Wij wilden iets aparts met vooral uitstraling, dit is volgens ons aardig gelukt. De (verwarmde) sanitair-wagen is een knusse ruimte en is voorzien van een heren en dames kant voorzien van:

⁃ 4 douches (zonder munten)
⁃ 4 wc's (inclusief toiletpapier)
⁃ 4 wastafels

Er is een overdekte afwas gelegenheid met 2 wasbakken. Aan de achterkant van de wagen is een overdekte stortplaats voor het chemisch toilet en 2 urinoirs. Op de foto's kunt u zien hoe de wagen een uniek exemplaar is geworden.

Het sanitair wordt elke dag met zorg door ons schoongemaakt. Het is mogelijk om tegen vergoeding gebruik te maken van een wasmachine, hiervoor is een aparte ruimte met tevens 2 spoelbakken voor uw handwas. Voor het drogen van de was is er een centrifuge en een droogmolen aanwezig.

Afdrukken E-mail

Omgeving

Boven-Leeuwen is een klein dorpje, gelegen in het land van Maas en Waal. De camping ligt slechts 500 meter van de dijk, direct bij de Waal, met de prachtige uiterwaarden. In Maas en Waal kun je diverse fiets routes volgen waarbij u al het moois kunt aanschouwen zoals; fietsen over de slingerende dijken, langs de fruitboomgaarden of lekker op een bankje naar de scheepvaart kijken. De camping bevindt zich tussen knooppunt 87 en 88.

De twee naastgelegen dorpen zijn Beneden-Leeuwen en Druten. Hier kunt u gezellig winkelen en er zijn diverse grote supermarkten. Tiel ligt op zo'n 8 kilometer afstand en is met de fiets goed te bereiken via het voet-/fietsveer in Wamel. Ook de stad Nijmegen is de moeite waard om te bezoeken, ligt op 25 kilometer afstand van de camping en is per openbaar vervoer (of fiets) prima te bereiken. De bushalte ligt 500 meter van het campingterrein.

Er zijn diverse fiets en voetveren om de waal of maas over te varen van:
Druten naar Dodewaard  |  Wamel naar Tiel  |  Heerewaarden naar Varik  |  Batenburg naar Demen
Appeltern naar Megen  |  Alphen naar Oijen  |  Ravenstein naar Niftrik  |  Beuningen naar Slijk-Ewijk

Verder zijn in de buurt van de camping:
De tuinen van Appeltern, Streekhistorisch museum in Beneden Leeuwen, Stoomgemaal De Tuut in Appeltern,
Vrije markt (snuffelmarkt) Wamel en Tiel, Kasteel Hernen, Uiterwaarden met diverse struin routes.

Supermarkten in de buurt:
Lidl, Jumbo, Aldi, AH.

In ons dorp is verder:
Bistro de Bolle, IJssallon dijk van een ijsje en cafetaria Op de hoek.

Jeu de Boules toernooi 1e zaterdag van juni, klik voor meer info op de onderstaande link.
Le Moulin - Jeu de Boules - Boven Leeuwen

In de buurt / links

De tuinen van Appeltern, Streekhistorisch museum, Stoomgemaal De Tuut in AppelternVrije markt (snuffelmarkt) Wamel
Vrije markt Tiel Kasteel Hernen,  Struinen door de uiterwaardenRivierenland pontjes info
Struinen in de uiterwaardenBeneden-LeeuwenDrutenTielNijmegenBatenburgBuren
Ravenstein.

Markten in de buurt

Boven-Leeuwen woensdagochtend
Beneden-Leeuwen vrijdagochtend
Druten vrijdagmiddag
Tiel zaterdag
Nijmegen maandag / zaterdag
Den Bosch donderdag 9.00/13.00 uur

Fietsenzaak voor reparaties of verhuur

Romijnders te Beneden Leeuwen.

Afdrukken E-mail

De Camping

Het campingterrein ligt achter onze woning en zo'n 500 meter van de waalbandijk en uiterwaarden, maar ook dicht bij het dorp en de winkels. De camping heeft 23 ruime plaatsen waarvan er 20 verhard zijn. De plaatsen zijn afgebakend met beukenhaagjes en alle zijn voorzien van 6 ampère stroom. Op de plaatsen zijn tevens verharde stroken voor caravan of camper, zodat u altijd waterpas staat. Het grasveld is gelegen op zandgrond en heeft een goede afwatering.

Voor fietsers is er een mooi trekkers veldje dichtbij de sanitaire voorzieningen en bij de recreatieruimte. De camping is autovrij en auto's worden geparkeerd op het verharde parkeerterrein aangrenzend aan de camping. Er staan karretjes die u kunt gebruiken om bv. boodschappen naar uw kampeerplaats te brengen. Er is een mooie recreatie ruimte met een biljart, dartbord, pingpongtafel, diverse spelletjes en leesboeken waar u gebruik van kunt maken. Tevens is er een terrasje aanwezig, waar u gezellig kunt zitten.

Het is ook mogelijk om onze volledig ingerichte ruime “pipo” wagen te huren met een 2 persoons bedstee, zodat u ook zonder caravan, camper of tent bij ons kunt overnachten. Op de camping is een overdekte fietsenstalling met voldoende oplaadpunten voor de elektrische fietsen. Ook is er een jeu de boules baan, vergeet dus niet om de jeu de boules ballen mee te nemen.

Op de verharde plateaus kunt u een kleed leggen (geen plastic), op het gras zien wij liever helemaal geen kleed. Wij reserveren geen plaats nummers maar het is wel mogelijk om een voorkeursplaats aan te geven, daar houden wij dan zoveel mogelijk rekening mee.

Campers zijn toegestaan echter tot 3500 kg en max. 6½ meter, verder zijn er geen faciliteiten voor campers. Bij slecht weer laten wij geen campers op het veld toe, er is eventueel een verharde plaats waar 2 campers kunnen staan.

Afdrukken E-mail

Camping den Hoogenberg
Molenstraat 14 - 6657 BW Boven Leeuwen
+31 487 596 533